Jsme PROUD MARY

Jsme Proud Mary

Jsme Petr a Marie, životní partneři. Jsme Hrdí a Proud. Dohromady už nám je přes 100, takže nejsme žádná ořezávátka. Vychováváme spolu tři téměř dospělé děti a na společné cestě jdeme už 25 let. Oba jsme si prošli gastrem, ale děláme i do oblečení, šijeme košile na míru.

Začínáme s granolou

Proud Mary zakládáme v covidu, protože nám trochu zamíchal kartami. Košile na míru si totiž manažeři tak nějak přestali na home office objednávat a centrum Prahy, kde je náš obchod, zelo prázdnotou.

Léta jsem doma pekla granolu. Prostě zapečené müsli z různých druhů ořechů, vloček, sušeného ovoce. Přepuštěné máslo, javorový sirup. Všechno hezky doma a z toho nejlepšího, co máme rádi.

Petr mi celá ta léta říkal, ať s tím jdu ven. Že tohle by mohlo lidi bavit. Ale nějak jsem si netroufala. Začala jsem péct granolu pro známé, hezky jsem ji zabalila a dávala jako dárek. Chutnala jim.

Pak přišel covid a všechno se zavřelo. A my neumíme jen tak sedět doma s rukama v klíně. Sebrala jsem odvahu a s Petrem jsme rozjeli Proud Mary. Naši granolu z opravdových surovin. Zakládám si na ruční výrobě, žádné náhražky a bez éček. Jen čisté, opravdové ingredience a ruční výroba v malých várkách. 

První byla ořechová …

U nás doma vždy vyhrává ořechová. Tak nebylo co řešit. Přicházím s Proud Mary Granola ořechová.

Sedm druhů ořechů – makadamové, pekanové, vlašské, lískové pražené, loupané mandle, pistácie a kešu. Pěkně vcelku, žádné sekání. Ať to křupe. Hezky zapéct na přepuštěném Ghí másle, oslazené javorovým sirupem a panelou, to je nerafinovaný třtinový cukr. A pak ještě moje tajná směs koření, která při pečení granoly chuť správně vytuní.

Naší srdcovkou je Proud Mary Granola lískové oříšky a čokoláda, lískové oříšky si už léta vozíme z italské oblasti Piemonte. Kopce kousek za Albou v italském regionu Piemont jsou pruhované. Zelené řady stromů a vinné révy. Tato oblast je známá svými víny a bílými lanýži, ale klenotem jsou jejich nocciola del Piemonte, delikátní odrůda lískových oříšků. 

A protože lískáče opravdu milujeme, tak jsme do naší Proud Mary nabídky zařadili i pražené lískové ořechy a Proud Mary lískooříškový krém s belgickou čokoládou, protože když si k oříškům jen přivoníte, tak prostě cítíte nutellu. 

A rozjíždíme další. U zákazníků vyhrává Proud Mary Granola malina čokoláda. Kombinuje lyofilizované maliny a hořkou belgickou čokoládu. Pěkně velké kousky čokolády. Maliny a čokoláda se do směsi přidávají až po upečení. A máme ji i v bezlepkové verzi!

Děláme i limitky. Podle sezóny. Teď v létě letí Proud Mary Granola Piňa Colada. Připravujeme i podzimní a vánoční granolu.

Všechny naše granoly vyrábíme ručně a s láskou v malých várkách. Nepoužíváme konzervanty, ani umělé náhražky. Naše granola je k okamžité konzumaci, ale jak vidíme ohlasy, tak to vůbec není problém. Balení má dobu trvanlivosti 3 měsíce. Pečeme čerstvé každý týden.

Ochutnejte i vy naší Proud Mary granolu, pečené müsli se spoustou ořechů a lyofilizovaného ovoce.

Buďte Proud!